Samsyn
2021-08-06 18:14

Samsyn Västmanland
Samsyn Västmanland är ett samarbete mellan Mellansvenska Bandyförbundet, Mellansvenska Handbollförbundet, Västmanlands Fotbollförbund, Västmanlands Innebandyförbund och Västmanlands Ishockeyförbund. Vi vill att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv. Vi ser att föreningar på de mindre orterna i länet och i ytterområdena i de större städerna har utmaningar med att få ihop lag. Med jämna mellanrum kommer det samtal och e-post från ledare och föräldrar som berättar om hur idrotterna konkurrerar med varandra på ett negativt sätt och försöker locka över spelare till andra föreningar i tidig ålder. Det är ingen som vinner på detta arbetssätt i längden.
Utgångspunkten är idrottens riktlinjer för barn- och ungdomsidrotten. Vi ska alltid utgå från att barnen ska vara i centrum och inte behöva välja en idrott och inte heller ryckas från föreningar på mindre orter eller landsbygden. Vi arbetar och tar gemensamt ansvar för att barn och ungdomar lägst till och med 15 år ska kunna hålla på med fler idrotter samtidigt.
• Barn- och ungdomsidrott ska bedrivas utifrån barnens och ungdomarnas perspektiv.
• Dubbelidrottande ska vara positivt. Barn och ungdomar lägst till och med 15 år ska
kunna hålla på med fler idrotter samtidigt
Rädslan över att tappa träning och komma efter sätter press på barn så att de har svårt att välja. Det finns därför en stor risk att de tröttnar och känner en press. Även skaderisken ökar med ensidig träning.
   Tips för en bra barnidrott
Idrotta i ditt närområde
Uppmuntra till att testa på fler idrotter Visa ett villkorslöst stöd för sitt barn Barnidrott ska bygga på lek och glädje Var en god förebild
 Högsäsonger
Fotboll: April – september Ishockey: Oktober – mars Innebandy: Oktober – mars Handboll: Oktober –mars Bandy: November - mars
För mer information och gällande riktlinjer och kontaktuppgifter, se Samsyn folder.

Sammanfattning föräldrarmöte
2021-08-06 18:12

Hej!

Här kommer en sammanfattning av onsdagens föräldramöte.

• Seriespelet drar igång 15/8 då vi möter Tillberga hemma kl 16.00, sedan är det match varje helg till slutet av september.
  • Två stycken av de som är kallade till hemmamatcherna ska fixa med bakning och kaffekokning, använd gärna facebook-gruppen för att styra upp detta.
  • Så många som möjligt tar egen bil till bortamatcherna, har man inte möjlighet så kan även där facebook-gruppen vara bra att skriva i.
  • Kallelser till matcherna kommer vanligtvis i mitten av veckan som matchen ska spelas, det brukar vara ungefär först då som vi får veta speldag och tid.
  • Vi kommer ta ut 11st spelare till varje match och målsättningen är att alla ska spela lika många matcher och alla ska få lika mycket speltid i matcherna. Vi kommer dock titta på träningsnärvaro samt i möjligaste mån kolla med motståndarlagen ungefär vilken nivå dom är på för att få så jämna matcher som möjligt.
  • I år är det vårat lags tur att vara bollkallar på a-lagets matcher där det behövs sex stycken per match och dom spelar hemma varannan vecka. Vi ledare gör upp ett schema för detta.
  • Vi tog även upp att vi tränare gärna vill få veta om det har varit strul/bråk/tjafs i skolan eller på fritiden så vi kan ha extra koll under träningarna och förebygga vidare tråkigheter.
  • En fråga som kom upp var om säsongen kan påbörjas tidigare och det kommer den inte göra då fotbollens säsong är första april till sista september, läs gärna bifogad fil från Västmanlands idrottsförbund.
  • En annan fråga var om sommaruppehållet kan kortas ner och det kommer det inte göra. Vi går efter seriespelets säsong + nån vecka på våren och – ett par veckor på hösten. Många är bortresta under sommaren bland både barn och ledare och det är bra för barnen att få längta lite. Men det är ju fri tillgång till centralvallen så använd gärna facebook-gruppen för att få till lite spontanidrott!!
  • Grabbarna ser fram emot en föräldramatch som avslutning i höst!!

Här kommer höstens spelschema där exakta dagar eller tider inte är satta ännu:

• 15/8 Tillberga hemma
  • 21-22/8 Irsta borta
  • 29/8 Gideonsberg hemma
  • 4/9 Skiljebo borta
  • 12/9 Skiljebo hemma
  • 17/9 Norrby borta
  • 26/9 Oden hemma
Föräldrarmöte Onsdag
2021-08-03 12:05

Vi tänkte ha ett föräldrarmöte nu på onsdag efter träningen Kl 19:00!

Bra om så många som möjligt kan närvara då!

Ses onsdag.

// Ledarna

Tränings uppehåll
2021-06-28 14:17

Vi har inga mera träningar innan augusti,

återkommer senare när vi kör igång igen!

Ha en skön sommar nu😀

//Ledarna

Ingen träning på onsdag
2021-06-14 20:21

ingen träning på onsdag!

kallade spelare spelar match mot Kbk p09.

//ledarna

Inga matcher under våren!
2021-06-03 09:29

Hej, vi har beslutat att inte spela dom tre matcher som är kvar av vårsäsongen.
Vi tränar på och tar nya tag med seriespel efter sommaruppehållet.

//Ledarna

Kungsörs BK, 20/10 14:49