KBK bortaslog IFK Västerås
2021-08-19 19:26

3 nya poäng till de rödsvarta efter 4-2 (2-0)

På onsdagskvällen åkte KBK till Iver Arena för att drabba samman med IFK Västerås i herrarnas fjärde omgång av division 4 Västmanland. Efter 33 minuter kunde ytermittfältaren Viggo Björling ge laget ledningen, och mindre än 10 minuter senare kom 2-0 efter ett självmål av hemmalaget, vilket också blev halvtidsresultatet.

Västerås-laget replikerade dock tidigt i den andra halvleken genom att reducera efter 9 minuter - men 20 minuter senare satt KBK tryggt i förarsätet då Sardar Soror Francis och Exauce Bokunyungu båda gjorde mål inom loppet av två minuter. Hemmalaget gav lite spänning till matchen då laget reducerade till 4-2 med 10 minuter kvar att spela - men närmare än så kom inte IFK, och KBK kunde åka därifrån med 3 poäng, vilket tar upp laget till en andra plats i tabellen, dock med en match mer spelad än övriga lag.

MV: Filip Hofstad

HB: Viktor Jönsson

MB: Martin Gustafsson (K)

Oscar Lithén