Ny trepoängare till KBK
2021-08-25 21:05

Hemmaseger med 3-1 (1-1) mot Västerås BK30.

På tisdagskvällen var det återigen omgång i herrarnas division 4 Västmanland - och för KBKs del innebar det möte med Västerås BK30 hemma på Runevallen.

Den första halvleken bjöd upp till kamp, och det var gästerna som först lyckades få in bollen i mål i matchens 19:e minut. KBK letade länge efter de avgörande målchanserna, och några minuter innan halvtid bjöd Anton Karlsson på uppvisning då han bröt sig loss och utanför straffområdet lyckades curla bollen in i bortre hörnet, och kvitteringen var ett faktum.

Till den andra halvleken skulle det enkom handla om ett lag, och den klassiska frågan var inte om KBK skulle göra mål - utan när? Svaret blev i den 62:a minuten, då Exauce Bokunyungu höll sig framme inne i straffområdet. Samme Exauce kunde sedan öka på till 3-1 fem minuter senare, vilket också blev slutresultatet.

KBK är därmed fortsatt obesegrade efter 5 omgångar och ligger på en andra plats i tabellen, 1 poäng bakom serieledande Västerfärnebo som dock har en match mindre spelad.

MV: Filip Hofstad

HB: Viktor Jönsson

MB: Martin Gustafsson (K)

Joakim Brunnberg