Välkomna till Kungsörs Bollklubb!
Runevallen (foto B.Tell)

Referat: Kolsva IF - Kungsör BK
Omgång 12, Kolsva borta
2018-07-01 13:02, Seniorer

Fler bilder (+8) >>
Som vanligt blev det en jämn och tuff match mot Kolsva i fredags.

Här kommer ett gäng bilder från matchen.

Nu tar vi lite sommarledighet, på återseende!
Referat: Kungsör BK - IK Oden
7 mål, två straffar, utvisning och vinst!
2018-06-20 21:31, Seniorer
Det var en händelserik match mellan KBK och IK Oden. Vad sägs om två straffar, en utvisning och totalt 7 mål!

KBK öppnade matchen starkt, och lyckades genom 20. Diego Oliveira spräcka Odens nolla redan i den 6:e minuten.
KBK gjorde både 2-0 (20. Diego Oliveira) och 3-0 (7. Daniel Tarcio, på straff) innan Odens målvakt blev utvisad i den 32:a minuten. Den efterföljande straffen sattes dit av 9. Rezene Berhane.
Oden reducerar till 4-1 innan halvtidsvilan, genom 15. Mupompa Alex Kellyan Kande.

I andra halvlek blev det ändå aldrig särskilt spännande.
KBK utökade ledningen till 5-1 i den 75:e minuten, återigen genom 7. Daniel Tarcio.
Lagkapten i Oden, 6. Felix Larsson, fick matchens sista ord när han petade in bollen i den 90:e spelminuten till slutresultat 5-2.

Målskyttar KBK:
7. Daniel Tarcio x 2, varav 1 straffmål
9. Rezene Berhane, straffmål
20. Diego Oliveira x 2

Målskyttar Oden:
6. Felix Larsson
15. Mupompa Alex Kellyan Kande

Som vanligt kan ni se alla våra mål via vår Instagram: http://instagram.com/kungsorsbk
IK Oden hemma
2018-06-20 11:18, Seniorer
Truppen, sen ändring gör att 19. Kokob Ghebreyesus utgår, och in kommer istället 25. Felix Lennartsson
Ikväll gästar IK Oden Runevallen, för omgång 10 och sista hemmamatchen innan uppehållet.

Kikar man på tabellen återfinns Oden på 5:e plats, med endast 3 poäng upp till en 2:a plats. Man har spelat ihop 15 poäng genom 5 vinster och 5 förluster, och en målskillnad på 23-21.

Kom ner till vallen ikväll, grabbarna behöver ert stöd!
Referat: Kungsör BK - Köping FF
Bilder och referat från matchen mot Köping FF
2018-06-14 09:02, Seniorer

Fler bilder (+16) >>

Såhär skriver Magazin24 om gårdagens derbymatch:

Första halvlek:

Redan efter åtta minuter fick gästande KFF straff efter att Admir Alisic fällts i straffområdet. Samme Alisic klev fram, tog straffen – och missade. Mittfältaren försökte med en chip mot KBK-målvakten Steven Borhson, men fick se bollen segla klart över ribban.

Bara minuten senare tog hemmalagets brasse Daniel Tarcio skott från straffområdeskanten. Avslutet efter marken såg ut att vara på väg in i mål, men duktige Emil Björklund i gästernas mål sträckte ut och styrde bollen i stolpen med sina fingertoppar.

Resten av halvleken speglades av ställningskrig och hårda närkamper.

Andra halvlek:

Efter halvtidsvilan bjöds derbypubliken på böljande spel där chanser skapades åt båda hållen. Med dryga kvarten kvar kom dock hemmalaget Kungsör in i en stark period där de tryckte tillbaka Köping. Då kom också matchens enda mål.

Skyttekungen Rezene Berhane frispelades av sin anfallskollega Daniel Tarcio och placerade in bollen i bortre stolpen förbi en annars storspelande Emil Björklund. Målet kom i den 80 minuten.

Känslorna blev sen allt hetare när Köping inledde kvitteringsjakten. Tacklingarna avlöste varandra samtidigt som gästerna kom allt närmare en kvittering. Det absolut bästa läget gick till yttern Shadi Ibrahim som på tilläggstid fick se sitt avslut smita precis förbi stolpen.

Någon kvittering blev det dock inte, utan matchen slutade 1–0 när domaren Stefan Malmström blåste för slutsignal i den 94 minuten.

Länk till artikeln:

Onsdagsmatch på Runevallen
2018-06-11 16:23, Seniorer
KBK - KFF på onsdag
Senast de båda lagen möttes i seriespel hette motståndarna MD FF Köping, och man spelade i division 3.
Kungsör lyckades vinna på bortaplan när man möttes på våren, och Köping "tog tillbaka" poängen genom vinst på Runevallen senare på hösten.

Det är länge sedan nu, och tittar man till årets seriespel hittar vi Köping på 7:e plats i tabellen. Med 8 matcher spelade har man spelat ihop 3 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster.
Men den som följer fotbollen vet nog att det har varit mer stolpe ut än tvärt om för Köping hittills, med uddamålsförluster mot Oden, Skinnskatteberg och Gideonsberg som exempel.
Man visade dessutom prov på att när allt stämmer är man sylvassa framåt, genom storvinsten mot det annars så starka Irsta. Den matchen slutade 9-0, och hela 6 olika målskyttar hittade nätet!

Publikmässigt brukar dessa möten alltid vara populära, och vi hoppas såklart att ni kommer ner och fyller vallen även nu på onsdag!
Matchstart 19:00, onsdagen den 13 juni.
Varmt välkomna!
Seniorer, 01/07 13:02