KBK herr segrade mot Gideonsberg
2021-09-11 20:44

KBK - Gideonsbergs IF 4-2 (3-2)

KBKs herrlag tog på lördagseftermiddagen emot Gideonsbergs IF hemma på Runevallen - och det slutade med rödsvart seger efter 4-3.

Men det började knackigt för KBK då Gideonsberg kunde ta ledningen efter endast tre minuter på straffmål - och fyra minuter senare var ställningen 2-0 till gästerna. KBK jobbade sig dock tillbaka in i matchen, och efter 19 minuter kunde Exauce Bokunyungu reducera för de rödsvarta, varpå Viggo Björling kunde skicka in kvitteringen fyra minuter senare. Efter ytterligare fyra minuter var det KBKs tur att tilldelas straff, och där var Sardar Soror Francis säkerheten själv och kunde rulla in 3-2, vilket också blev halvtidsresultatet.

Men det tog Gideonsberg bara fem minuter in på den andra halvleken att utjämna matchen igen, då laget kunde kvittera till 3-3. Dock var det KBK som hade taktpinnen i den andra halvleken och i matchens 67:e minut kunde Exauce Bokunyungu peta in bollen i mål och återta ledningen till KBK. Fler mål blev det inte denna eftermiddag och KBK kunde inkassera tre sköna poäng och ta tillbaka andraplatsen i divsion 4 Västmanland, dock med två matcher mer spelade än tabelltrean Syrianska.

Nu väntar en spelledig omgång för KBK, innan höstens tre avslutande bataljer.

MV: Joakim Brunnberg

HB: Sebastian Bergström

MB: Martin Gustafsson (K)

Filip Hofstad