KBK herr vann hemma på Runevallen
2021-09-25 17:11

KBK- Ransta IK 2-0 (1-0).

Det blev en härlig hemmaseger för KBK när laget tog emot nästjumbon Ransta IK på ett soligt Runevallen under lördagseftermiddagen. KBK tog omgående hand om taktpinnen i matchen och släppte den inte förrän domaren blåste av tillställningen 90 minuter senare. Det kom att bli en ensidig historia där KBKs anfall avlöste varandra mot ett tappert försvarande Ransta. Men målen uteblev, trots avslut på en ibland tom bur. Det skulle dröja till den 40:e minuten innan Anton Karlsson tillslut fick in det efterlysta ledningsmålet, och 1-0 blev också halvtidsresultatet.

Matchbilden blev densamma under den andra halvleken med spel mot ett mål, i princip. Men bollen ville fortsatt inte in inledningsvis, trots öppna lägen och till och med straffspark. Sardar Soror Francis missade straffen, men revanscherade sig några minuter senare när han lyfte bollen över Ransta-målvakten och utökade till 2-0. Några fler mål blev det inte denna eftermiddag, och trots att 2-0 var i kraftig underkant så tog KBK ändå hem tre sköna och viktiga poäng i toppstriden av division 4 Västmanland, där laget ligger på en andraplats med två omgångar kvar att spela.

Mv: Joakim Brunnberg

Hb: Sebastian Bergström

Mb: Linus Gustafsson

Mb: Martin Gustafsson (K)