KBK tappade segern i slutsekunden
2021-08-29 22:31

Söndagens bortamöte med Västerås AFG slutade 2-2 (0-0).

Efter en mållös första halvlek där inget av lagen skapade några direkta farligheter, utan mest slog långa bollar utan adress, så hände det lite mer i den andra halvleken.

I matchens 60:e spelminut fick Anton Karlsson bollen i straffområdet och avslutade distinkt i bortre burgaveln. Fyra minuter senare var det Exauce Bokunyungus tur att hamna i målprotokollet då han snappade upp en lång boll från KBK-målvakten Filip Hofstad och friställd med Västerås målvakt kunde dunka in 2-0.

Trots att spelet svajande en aning så såg KBK ändå ut att ha koll på tillställningen - ända till matchens 85:e minut då hemmalaget kunde reducera till 2-1 och sätta nerv på avslutningen. AFG fick vittring på en kvittering och hade minuterna senare ett skott i ribban från nära håll - och i matchens 93:e minut kom så kvitteringsmålet, vilket innebar att matchen slutade oavgjort 2-2.

Härnäst väntar serieledande Västerfärnebo på lördag hemma på Runevallen.

MV: Filip Hofstad

HB: Viktor Jönsson

MB: Martin Gustafsson (K)

Isac Ljung