Förlust i premiären för herrarna
2022-04-24 19:10

På lördagen drog division 4 Västmanland igång för KBKs del, och det genom bortamöte med Västerås BK 30. Dessvärre fick de rödsvarta vända hemåt tomhänta, då hemmalaget gjorde matchens enda mål och således vann mes 1-0 (0-0).

Det var svåra väderförhållanden på Ringvallens IP, då det blåsta starka vindar som gjorde matchen svårspelad. KBK öppnade ändå matchen piggt och vann många bollar högt upp i plan genom hög press. Anton Karlsson fick ett gyllene läge att ge KBK ledningen i mitten av halvleken då han kom fri med målvakten, som dessvärre kunde styra bollen till hörna.

Hemmalaget skapade inte mycket framåt de första 45 minuterna, men i den andra halvleken skulle det endast ta en minut innan BK 30 hade fått hål på KBK. Så började jakten på en kvittering för de rödsvarta, men det skulle gå trögt. Tempot i matchen försvann, och fast KBK rullade runt och var på väg igenom flertalet gånger så saknades det där lilla extra i den avslutande delen av planhalvan. Direktheten mot mål fattades, och därav de tillräckligt farliga målchanserna.

Nu är det bara att ta nya tag och gnugga vidare i träningsveckan, så hoppas vi på segerrop på lördag i hemmapremiären mot IFK Ekberga istället.