Spelarpresentation #26
2022-06-14 19:56

Spelarpresentation!
KBK kan gladeligen presentera ett sent nytillskott i årets trupp. Gideon Shema är 25 år och bor i Eskilstuna sedan en tid tillbaka, och då han hade vänner i KBK sökte han sig till klubben. En tuff och spelskicklig mittfältare med meriter från division 2- och division 3-spel med IFK Mora. 25-åringen har redan hunnit debutera för de rödsvarta och där visat några av de fina kvalitéer han besitter.

Varmt välkommen till föreningen, Gidde!

Uddamålsförlust för herrana
2022-06-02 20:12

KBK tog på onsdagskvällen emot Gideonsbergs IF, denna gång på Centralvallens konstgräsplan då Runevallen var avstängd på grund av regn. Trots en bra match där KBK skapade många målchanser så blev det dessvärre en ny uddamålsförlust, efter att gästerna vunnit med 3-2 (1-1).

Even Samuel kunde ge KBK ledningen efter dryga halvtimmens spel, efter att Joakim Brunnberg 10 minuter dessförinnan räddat en straff för de rödsvarta - och efter en halvlek där KBK pressat på mycket offensivt så trodde man att det skulle bli islossningen. Men tre minuter innan halvtid kunde Gideonsberg kvittera, vilket gav halvtidsställningen 1-1.

KBK tog på nytt ledningen i matchen genom Exauce Bokunyungu i den 55:e minuten, men 10 minuter senare var det återigen kvitterat.

Trots en man mer på plan sista 25 minuterna, då gästerna åkte på en utvisning, och trots flertalet fina målchanser så ville det sig inte för KBK, och i matchens 84:e minut kom segermålet för GIF.

Riktigt tungt efter en match där KBK skapat mycket och spelat bra - men det finns ingenting annat än att knyta näven och jobba sig uppåt.

Härnast väntar derby då KBK gästar Munktorps BK nästa onsdag.

KBK föll hemma
2022-05-25 22:10

Irsta IF gästade herrarna och Runevallen i kvällens sjätte omgång av division 4 Västmanland - och det slutade med en tung 1-0-förlust (0-0) för KBK.

Sett till matchbilden och spelövertaget över 90 minuter så är det ett missvisande resultat - men fotboll handlar om att göra flest mål, och där är KBK inte tillräckligt bra för tillfället. Ineffektiviteten var påtaglig matchen igenom, något som måste rådas bot på snabbt.

Förhoppningsvis lossnar det redan nästa vecka då KBK matchar hemma på Runevallen igen, då mot Gideonsberg.

KBK nollade Bosnisk SK
2022-05-12 19:28

På onsdagskvällen var det säsongspremiär på Runevallen för KBKs herrar, efter att tidigare spelat på Centralvallens konsgräsplan, och Bosnisk SK stod för motståndet. Det kom att bli en härlig kväll, då KBK kunde lämna planen med en 3-0-seger i ryggen.

KBK tog initiativet i matchen direkt i den första halvleken, men trots övertaget så övertygade inte hemmalaget. Istället för att uttnyttja ytorna som fanns på gästernas planhalva så rullade man runt bollen utan att direkt komma någonstans. Dock skulle KBK ha gjort minst ett mål under de första 45 minuterna, sett till de goda chanserna man skapade - men 0-0 var halvtidsresultatet.

Den andra halvleken bjöd på bättre spel och KBK fick bättre fart på anfallen - och då kom också målen. I matchens 50:e minut kunde Kokob Ghebreyesus ge KBK ledningen, och sex minuter senare lyfte Diako Fatahi in 2-0. En gäng heta målchanser senare var det så Anton Karlsson som tillslut kunde göra 3-0 till KBK, i matchminut 70, och definitivt stänga matchen.

En riktigt skön och välförtjänt seger - nu tar vi sikte på IFK Västerås på bortaplan nästa torsdag.

Förlust på bortaplan
2022-05-08 21:33

KBKs herrar tog sig på lördagseftermiddagen an Tillberga IK på bortaplan i den tredje omgången av division 4 Västmanland. På en undermålig gräsplan fick KBK se sig besegrade med 1-0, efter att hemmalaget gjort matchens enda mål i slutet av den första halvleken.

På grund av planens skick så var det bara att glömma att försöka rulla bollen och KBK fick istället försöka lägga bollen långt, vilket passade hemmalaget bra då laget backade hem med i princip allting.

Tillbergas mål kom efter en olycklig studs i de rödsvartas försvar, vilket friställde en hemmaspelare som kunde avsluta i mål, tre minuter innan halvtidsvilan.

KBK ägnade sedan den andra halvleken åt att försöka få till en kvittering - men det där riktiga trycket mot hemmalaget ville inte infinna sig och Tillberga försvarade sig förtjänstfullt.

Nej, det här blev ingen rolig match att titta på, och säkerligen ingen rolig match att spela heller för killarna. Nu ser vi istället framåt mot en ny match, denna gång hemma på Runevallen, på onsdag då Bosnisk SK gästar oss.

Kungsörs BK, 07/08 15:20
Kungsörs BK, 12/05 20:12