KBK vände och vann
2022-09-17 19:06

KBK tog en blytung seger i dagens hemmamöte med Tillberga IK. De rödsvarta spelade bra matchen igenom och skapade mängder av målchanser, och trots underläge med 2-0 i första halvlek så vände laget och vann med 3-2. Men det blev dramatiska slutminuter, då KBK trodde att man vänt på matchen genom Amir Fadhels nickmål i slutminuterna. Målet godkändes först, men blev sedan bortdömt för offside. I nästa minut tilldelades gästerna en märklig straffspark, som även den ändrades till offside. Därefter kunde KBK skapa sig ett läge till - och den här gången blev målet godkänt, och KBK kunde jubla i omklädningsrummet efter matchen.
Målskyttar: Bojano 2, Jefferson

Mv: Joakim Brunnberg

Hb: Sebastian Bergström

Mv: Martin Gustafsson

Mv: Amir Fadhel

Vb: Behnam Olfat

Im: Gideon Shema (K)

Im: Ilhan Karpuz

Im: Kokob Ghebreyesus

F: Anton Karlsson

F: Exo

F: Serdar Soror Francis

Avb:

Jefferson

Andreas Basil

Bojano

Viktor Jönsson

André Roykiewicz

Förlust mot serieledarna
2022-09-11 15:25

KBK tog på lördagseftermiddagen emot serieledande IFK Västerås hemma på Runevallen - en match som slutade i förlust med 3-1 (1-0).

Gästerna pressade de rödsvarta rejält i den första halvleken och tog välförtjänt ledningen efter 36 minuter. KBK fick mest inrikta sig på att försvara det egna målet under de första 45 minuterna, men efter att ha ändrat uppställning i halvtidsvilan så kom laget ut med ny kraft till den andra halvleken. KBK började pressa Västerås högre upp i banan och tog mer och mer över kommandot i matchen. Tillslut gav det utdelning då Jefferson Ayodele prickade kvitteringen och IFK var då rejält i brygga. Anton Karlsson var sedan en ribbträff ifrån att ge KBK ledningen - men några fler hemmamål blev det inte i matchen. Istället var det gästerma som fick jubla i matchens slutminuter, då laget kunde avgöra matchen med två snabba mål.

Synd på den fina andra halvleken KBK svarade för, men laget får ta nya tag på onsdag då Bosnisk SK väntar på bortaplan.

MV: Barkin Fidan

HB: Anton Karlsson

MB: Martin Gustafsson

MB: Andreas Basil

MB: Sebastian Bergström

IM: Ilhan Karpuz

IM: Gideon Shema (K)

IM: Kokob Fissahaye Ghebreyesus

F: Jefferson Ayodele

Avb:

Mahdi Hassani

Zacharias Grönvik

Pawlos Amauel

André Roykiewicz

Ny seger för herrarna
2022-08-26 21:07

KBK tog på onsdagskvällen sin andra raka sager när Syrianska IF Kerburan besegrades på bortaplan med 1-0 (0-0). Den första halvleken var jämn och bjöd på chanser åt båda hållen, så att ställningen var lika i halvtid kändes rättvist.

I halvtidspausen inträffade tråkigheter då personer utifrån fotbollsplanen blandade sig i handligarna, vilket gjorde att det dröjde länge innan matchen kunde återupptas. Det tog ett tag för KBK att ladda om mentalt, men efter dryga 20 minuter hittade de rödsvarta tillbaka in i matchen igen och tog över tillställningen. Tillslut fick Exo chansen han behövde där han rundade hemmamålvakten och kunde rulla in 1-0 till KBK. Ett evigt krigande matchen igenom ledde till att KBK stå emot och hålla ifrån och ta över matchen - och segern tilldelades därför KBK efter slutsignalen.

Tre nya sköna och viktiga poäng som visar att KBK är på väg tillbaka efter en tung vårsäsong. Men varje match är en ny match och samma inställning krävs för att vägen ska fortsätta uppåt. Härnäst väntar Munktorps BK hemma på Runevallen på onsdag.

Äntligen seger för herrarna
2022-08-18 21:15

På onsdagskvällen tog KBK en efterlängtad seger när man slog Tortuna IK hemma på Runevallen med 6-1 (2-1).

Matchen började på sämsta tänkbara sett då gästerna tog ledningen efter bara ett par minuter. Men de rödsvarta repade mod och visade beslutsamhet gällande vilka som skulle gå segrande ur denna strid, och snart hade Exo kvitterat för hemmalaget. Serdar Soror Francis skulle sedan komma att ge laget ledningen, och 2-1 stod sig halvleken ut.

Till den andra halvleken växlade KBK upp ytterligare och bjöd i stort sett på spel mot ett mål. Mahdi Hassani placerade fint in 3-1 efter en hörna, och en stund senare kunde Andreas Basil nicka in 4-1 efter en ny hörna. Gideon Shema stod för 5-1-målet, fint framspelad av nyförvärvet Jefferson - innan inbytte Anton Karlsson avslutade målskyttet i matchens sista minut och fastställde slutresultatet till 6-1.

Resultatet innebär att KBK tar ett kliv upp i tabellen och passerar just Tortuna. Härnäst väntar Syrianska IF Kerburan på bortaplan nästa onsdag.

Spelarpresentation #26
2022-06-14 19:56

Spelarpresentation!
KBK kan gladeligen presentera ett sent nytillskott i årets trupp. Gideon Shema är 25 år och bor i Eskilstuna sedan en tid tillbaka, och då han hade vänner i KBK sökte han sig till klubben. En tuff och spelskicklig mittfältare med meriter från division 2- och division 3-spel med IFK Mora. 25-åringen har redan hunnit debutera för de rödsvarta och där visat några av de fina kvalitéer han besitter.

Varmt välkommen till föreningen, Gidde!

Kungsörs BK, 26/09 10:38
Kungsörs BK, 05/09 20:01