SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Svar på insändare!
2024-03-12 07:13

Hej alla medlemmar!

Här kommer svaret som vi svarat på en insändare i magazin24. Detta för att ni ska veta vad som händer i vårt KBK ⚽️❤🖤❤

 

 

Svar på insändaren i Magazin24 den 8/3-24 med signaturen ”Oroliga föräldrar med ungdomar i Kungsör BK.”

Vi hade önskat att undertecknad hade hört av sig till oss i styrelsen så hade man fått svar på sina frågor direkt.

Vill börja med att berätta att styrelsen från ett år tillbaka består av fem kvinnor och fyra män som representerar både ungdom, dam och herr, så vi har en bra spridning i styrelsen och det är verkligen inte bara några få som sitter och bestämmer. Ungdomssektionen är under uppbyggnad sen ett år tillbaka. Som i alla föreningar är det svårt att få människor att engagera sig i dagens samhälle.

Under några år hade vi väldigt få spelare i juniorålder som spelade fotboll i Kungsör och sen kom pandemin då vi knappt fick träffas. Det tar några år att bygga upp egna spelare och därför har vi varit beroende av spelare utifrån för att få ihop ett lag. Vi hade några egna spelare som ville spela i en högre division som då bytte klubb, nu när vi gått upp en division så är berörda spelare tilltalade men vill inte byta tillbaka nu. Vi har även haft några spelare som vi upplever inte ville lägga ner den tid och kraft som krävs utifrån klubbens ambitioner, som då istället valt att gå till lag i lägre divisioner, till exempel Valskog, där träningsmängden är mindre.

Läget i dag är att vi i juniortruppen har ca 20 spelare, 4 st har valt att gå till ”Unga i Kungsör”, alltså inte hela truppen som avsändaren skriver.

För att så många som möjlig ska få speltid på matcher så har vi även ett div 7 lag (före detta U-23lag). Så det är en blandning av juniorer och a-lagsspelare. I dagens A-lag har vi 8 kungsörare med, och av spelarna utifrån har vi många som varit med i föreningen i flera år - och vi har plockat upp flera juniorer under de senaste åren. Så vi närmar oss sakta men säkert klubbens mål att så många som möjligt ska vara från Kungsör.

När det gäller klubbens ekonomi så har varje sektion sin egen budget. För att få in mer pengar till klubben så utförs det vissa försäljningar där ungdomssektionen får ta del av summan. Av vinsten från vår loppis och vinsten från marknaden går allt till ungdom, till exempel.

Ungdomssektionen beställer sitt eget material som behövs, till exempel bollar och västar. Skulle det saknas pengar i ungdom så skjuter styrelsen till pengar. Frågan som gällde matchställ till barn så vet alla berörda hur det ligger till, så den åsikten som kom i insändaren var helt felaktig.

När det gäller spelare utifrån så köper vi inte in någon. Det utgår en viss ersättning. Det är likadant i andra föreningar och kommuner. Det är därför vi har sponsorer som vill hjälpa klubben framåt.

När det gäller fotbollsavslutningen som några var med på så var det lagen själva som bestämde vilka priser man ville dela ut.

När det gäller träningstider ute på vårt konstgräs så märker vi att fler och fler ungdomslag vill börja träna utomhus tidigare än vad man gjort förut, vilket gör att det är många som ska samsas på planen. Vi tycker också att barnen ska kunna få lite tidigare tider att träna på. Vi måste få till ett planeringsmöte med ledare inför vårsäsongen precis som vi har inför hösten där man tillsammans kan göra ett bra träningsschema för alla inblandade. Det är idag alla ledare själva som väljer om de vill träna året om eller bara under utesäsongen.

Föreningens mål är att barn och unga ska ha möjlighet att tillsammans utöva en sport där man lär sig att alla behövs, att alla är lika mycket värda och att man mår bra av att röra på sig.

Nu tittar vi framåt och vår förening behövs så våra barn och ungdomar får en meningsfull fritid tillsammans.

Som i alla föreningar så behöver vi vara många som hjälps åt. Så välkomna till oss i Kungsörs Bollklubb, det finns alltid något man kan hjälpa till med.

Har man några övriga frågor eller funderingar är man välkommen att ta kontakt med klubbens kansli, så tar vi det den vägen.

Med vänlig hälsning

Styrelsen genom Annica ordf. i KBK